top of page
lindaviktorin

Spartips till alla boende

Som ingen har missat har kostnaderna ökat på det mesta i samhället och så gäller även vår bostadsrättsförening. Därför vill vi be alla boende om hjälp att hålla nere på kostnaderna där det går. Sophanteringen kostar bland annat föreningen stora summor varje år, se därför till att sortera rätt enligt nedan och lär era barn att göra rätt om ni låter dem slänga soporna. Några exempel på saker vi alla i föreningen kan hjälpa till med är:


Brännbara sopor

  • Endast brännbara sopor förpackade i plastpåse får slängas i avsedda rör på innergården. Varje stopp kostar föreningen tusentals kronor att åtgärda.

  • Pizza-kartonger får INTE slängas i rören på gården utan ska slängas i kärlen för kartonger i återvinningsrummet.


Återvinningsrummen

  • Platta kartongerna innan ni lägger dem på avsedd plats för kartonger.

  • Se till att slänga soporna på rätt ställe/i rätt kärl.

  • Släng ej sopor över den röda linjen på väggen.

  • Grovavfall som inte ryms i avsedda kärl får ej slängas i återvinningsrummet utan skall lämnas till närmaste återvinningscentral eller slängas i den container som föreningen ställer upp två gånger per år.

  • Släng inte farligt avfall i återvinningsrummet. Detta skall lämnas till återvinningscentral. CircleK har även ett återvinningshus och nyckel dit hämtas i kassan.


Vatten och el

  • Var sparsam med vattnet både för miljön och för föreningens kostnader, både genom att inte spola i kranen i onödan eller tvätta halvfulla maskiner.

  • Spar på den gemensamma elen genom att inte torka i torkskåp eller torktumlare där det inte är nödvändigt.

 

Föreningslokalen

Vi har även beslutat att ändra avbokningspolicyn på föreningslokalen då många avbokat i sista minuten under sommarmånaderna då det är störst tryck på lokalen. Man måste från och med 1 november 2024 avboka lokalen senast 7 dagar innan incheckning, annars debiteras hela beloppet. Avbokning sker genom att maila styrelsen på info@brflugnvattnet1.se.

 

Låt oss alla hjälpas åt att på bästa sätt ta hand om våra gemensamma utrymmen och ta ansvar för våra kostnader för ökad trivsel!

119 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Container till Allhelgonahelgen

Mellan den 31 oktober - 4 november finns höstens container på plats. Containern står som vanligt vid stenmuren nära Vävar Johans gata 13,...

Comments


bottom of page